tisdag 23 maj 2017

Recension av Arton grader minus

Författare: Stefan Ahnhem
Antal sidor: 536
Serie: Fabian Risk, bok 3 av 3
Förlag: Forum bokförlag, Ett stort tack till dem för detta recensionsexemplar!
Finns hos: Bokus Adlibris

Goodreads beskrivning
En bil kör ut över kajkanten i Helsingborgs hamn efter en våldsam biljakt. Allt pekar på att det var en olycka, men när föraren, en it-entreprenör som gjort sig en förmögenhet på mobilspel, obduceras visar det sig att han redan varit död i två månader då han hållits nedfryst.

Det är vår och nästan två år har passerat sedan händelserna i Offer utan ansikte. På Helsingborgs kriminalavdelning har det varit ovanligt lugnt. Fabian Risk har kunnat ägna det mesta av sin energi åt att lappa ihop sin familj. Men även om varken han eller någon av hans kolleger skulle säga det högt börjar de bli uttråkade, och när det märkliga fallet med den nedfrusna miljonären landar på deras bord känner de alla samma sak: Äntligen händer det något.

Rakt över sundet har Dunja Hougaard tvingats ta på sig uniformen igen i sitt nya jobb som ordningspolis i Helsingör. Men när en hemlös utsätts för en så pass brutal misshandel att han avlider kan hon inte hålla sig från att dra igång en egen utredning där spåren snart leder till Helsingborg.

Fabian och hans team kämpar mot klockan i en utredning där ingenting visar sig vara som det ser ut. Snart vågar han inte längre lita på sitt eget omdöme, och finner de inte lösningen kommer snart nästa offer att hamna i frysen.
 


Mina åsikter 
Den här boken är minst sagt spännande från första sidan, man slungas in i en värld full av intriger, mord och mysterier som är upp till Fabian Risk och Dunja Hougaard att lösa. Det är många lösa trådar som skall kopplas samman för att du skall komma fram till vem/vilka som mördat offren i den här boken. Jag försökte lista ut vem/vilka som var skyldiga till det hela och man fick hela tiden en massa ledtrådar, vilket gjorde att jag inte tappade intresset. Något som helt klart tillför mycket till den här boken var det faktum att Ahnhem är riktigt duktig på att beskriva såväl karaktärer som miljön de befinner sig i, vilket gör det lätt att som läsare se allting framför sig. Det gör även så att man som läsare kan slänga sig rätt in i den här boken och man behöver alltså inte nödvändigtvis läsa böckerna i rätt ordning. Det som fick mig att gilla den här boken är det faktum att jag aldrig har läst en bok där liknande mord undersökts, vilket fick boken att kännas nytänkande och spännande hela vägen igenom.

Mitt betyg
Boken får 4 av 5 stjärnor i betyg  

2 kommentarer:

  1. Jag har just råkat beställa den här :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då har du en mycket bra läsning att se fram emot!(enligt mig i alla fall) :D Hoppas att du gillar den! :D

      Radera

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...